Hendak Sekolah Mana ?

Khamis, 28 Disember lalu pergi hantar anak menghadiri Majlis Anugerah Cemerlang Pelajar SRA/KAFA Integrasi bagi Zon Timur Kuala Selangor di SRA Bt 8, Ijok.  

Lepas tu singgah ke sebuah sekolah yang anakku mendapat tawaran masuk. Dah balas surat penerimaan untuk daftar 8hb Januari. Asrama di sediakan, namun nampaknya suasana kurang kondusif sebagaimana diharapkan. Result PMR 2005 sorang 9A dan 5 orang 8A.

Then singgah di SMKA Kuala Selangor. Nampak ok. Lantas 29 Disember pergi buat rayuan kononnya bagi menggantikan anak kawanku yang menolak permohonan ke SMKA Kuala Selangor.   Di Jabatan Islam dan Moral, Jabatan Pelajaran Selangor katanya memang ada 140 tempat ke Tingkatan Satu, tetapi tawaran dikeluarkan kepada 200 pelajar. So tak boleh simply tukarganti dengan yang menolak.  

Kenalah tunggu hingga 3hb Januari baru tahu berapa kekosongan sebenar dan 13hb Januari terima tawaran jika berjaya. Argh … sementara tu duduk SMK Saujana Utama le. Nak tunggu tawaran SBP rasanya payah. Bukan tak seswai SMK Saujana Utama, cuma kalau boleh biarlah dia duduk asrama yang lebih terkawal disiplinnya, sebagaimana kakak dan abangnya.

Please follow and like us:
Total Page Visits: 41 - Today Page Visits: 2

1 thought on “Hendak Sekolah Mana ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *